Men när jobbar dom jävlarna egentligen?

Kl 11.30 Sacre Coeur, Nytorget.

Jag hatar Nytorget. Den här platsen är en klyscha. Jag kan inte ta platsen och människorna här på allvar. Det känns inte trevligt, fast det ser trevligt ut. Det är alla snorkiga skådisar, regissörer och andra kulturarbetare som sabbar stämningen tror jag. Dom ser nästan jämt sura ut fast dom sitter här hela morgnarna, antingen på det här stället eller på det där fiket bredvid Posten. Samma människor. Jag vet för jag går/cyklar förbi här varje dag på väg till jobbet uppför backen.Idag sitter jag här själv, med en dator, en latte och en bebis på bordet. Hon har sovit länge, och jag har kunnat läsa tidningen, sitta och stirra och till slut tagit fram datorn. Jag är en klyscha. Jag tycker inte om mig själv.

Eller också är det gamla demoner (eller dämoner som Bergman kallade det, varför, vill han va speciell eller vad??) som spökar: “Nytorget har används såsom bestraffnings– och avrättningsplats. Bl.a. var det ett av de tre torg där Gustav III:smördareJohan Jacob Anckarströmhudflängdes, dvs säga piskades, i tre dagar.” Snacka om dåliga vibbar…