En ny våg

Det pågår en ny våg av husockupationer i Sverige. Det är ytterst hoppfullt.

En massa människor gör saker de inte får, och dom gör det på ett snyggt och smart sätt. I Umeå, Lund och nu senast Göteborg har ockupationer påbörjats, och i vissa fall avslutats. Mest lovande ser det nu ut i Göteborg. Om denna rörelse fortsätter i samma stil kommer opinionen vända, och snuten kommer inte längre kunna hiva ut folk hur som helst. Allt är en fråga om legitimitet, som en av de mest initierade i denna fråga så vist säger i en post på sin blogg Guldfiske.

Frågan är när Stockholm får se en ockupation igen. Det har gjorts försök de senaste åren, men det har inte varit speciellt framgångsrikt. Nu känns det sällan som om Stockholms aktivistscen är tillräckligt enad för att mobilisera fram det som krävs, och kanske är det framförallt så att en ockupation i Stockholm också skulle bemötas med stenhård repression på grund av dess symbolvärde. Ja sen gör ju bostadssituationen att det inte finns så jävla många hus att flytta in i heller ärligt talat… Men vi får se.