Macho have more lattjo

Det är sommartider, och jag har varit på rockabillyfestival i ödemarkerna. På sådana platser frodas en ogenerad manlighet, ibland väldigt tillåtande – fåfängan är enorm bland rockabillyfolket. Men man kan ju inte sticka under stol med att idealen som hyllas är samma som födde drömmen om den lyckliga hemmfrun, bomberna över Hiroshima och Nixon. För att bara nämna några sandkorn i den öken av förfall amerikansk manlighet nerbringat oss alla.

Men rockabilly är brett och sköj, och på landet tätt omslingrat med raggarkulturen, som om man ska vara helt ärlig gått några steg längre bort från den där härligt politiskt korrekta feminismen vi sysslar med på denna blogg, ya know.

Vad sägs om en t-shirt med det invecklade trycket: ”Vem vill ha kondomer med jordgubbsmak när alla vet att musen gillar ost?”. Eller bildekalen som helt utan tveksamheter säger det vi alla manliga feminister går och funderar över när vi biter oss i insidan av munnen: MACHO HAVE MORE LATTJO.

Nej, nu är det dags att ägna sig åt mer väsentliga sommarsysslor. Som att lyssna på Heliga Familjen som är tillbaka i P1, eller läsa den strålande boken Skriet från Kärnfamiljen som jag hittade på biblioteket. Och just ja, sen var det familjen som ville ha lite uppmärksamhet också. Puh.