Apropå rökning

Josefin Brink, som är så jävla smart och lovande vänsterpolitiker, är väldigt rolig också. Att inte borgerlig media ätit upp henne rå för sin bakgrund i Vagina Grande är ett mirakel. Men de kanske har svårt att hantera texter i stil med ”Jag tog honom i nacken å skalla han i backen. Han höll händerna för ballen och jag sparkade honom i skallen”.

Jag läser hennes blogg med stor behållning, hon har en förmåga att dissekera borgarnas politik med såväl pedagogisk som stenhård radikal elegans. Igår skrev hon om en advokat i Skåne som lyckats få en domstol att förbjuda sin grannes att röka i sin trädgård. Hon gör det till en fråga om klass och feminism, och jag tror henne. Men jag måste tyvärr inflika att rökning faktiskt är lätt kränkande. I mitt hus hör jag grannarna bråka och slåss ibland. Det är okej. Men min balkong är nästan oanvändbar på grund av en granne som sitter bakom en tunn plåtvägg och blossar som en galning hela dagarna. Röken ligger tät och smyger sig in genom balkongdörren. Det känns inte som att det är min balkong, som att det är ett rum jag är fri i, snarare som en vrå i hennes rökrum. Jag vet att hon sitter därbakom och suger i natten, och det gör det omöjligt för mig att slappna av därute. Jag tror jag ska börja prata med henne genom väggen istället, det skulle vara mer logiskt. Ja, jag borde fan bomma en cigg och slappna av istället för att sitta och sura.