Jag tänker på Bergman

– Jag var besatt av en sexualitet som tvingade mig till ständiga trolösheter och tvångshandlingar, ständigt plågad av begär, rädsla, ångest och dåligt samvete.

Jag undrar om han vägrade använda kondom. Jag kan tänka mig att han tyckte det var banalt och äckligt. Jag kan tänka mig att han tyckte det var mest romantiskt att knulla utan preventivmedel. Att han trivdes med den spänningen, makten. Att han kunde skapa liv.
Jag kan tänka mig att det gjorde honom jävligt kåt att ligga där och knulla, gubben, utan nånting annat att tänka på mer än sig själv och att han skapar liv kanske. Jag ser ett släktskap med Woody Allen där, hur dom möts i sin Gränslösa Kärlek.
Jag har respekt för hans hantverk men jag vet väldigt lite om det. Men jag vet Han Var En Gubbe. Och alla gullade med honom för han var en speciell Gubbe. Men. Jag ska sätta dit honom. Det spelar ingen roll att han är död. Hans dåliga karma ska upp och vädras.

bergman 2.jpg

Åtta barn skapade han, åtta liv. (Varav ett, dottern Maria, fick vänta tills hon var 22 innan pappa i förbifarten erkände sitt faderskap. )

Ändå valde han att sitta och stirra ut över havet och sura. När han kunde ha varit med sina barn och barnbarn. Så, låt oss stava det tillsammans – högt så att han hör i sin eka där han sitter och ror i dödens flod: G.U.B.B.E.

2 reaktioner till “Jag tänker på Bergman”

  1. Hur kan du bara vara så trångsynt? Fattar du inte hur bra Bergman är? Hellre en usel pappa och bra regissör än tvärtom!!

  2. Hah hahahahaaaaa!!!! Tänkte just på gubbe häromdan.
    Det är något riktigt läskigt över gubberitoleransen.

Kommentarer inaktiverade.