Feminister gör det jämlikt!

Idag råkade jag cykla bakom en lastbil inne i stan. Jag fick en känsla just då, nåt som störde mig, men jag kom inte på det förrän ett par kvarter senare. Jag cyklade tillbaka och lyckligtvis hade långtradaren fastnat i en korsning, så det var lätt att ta bilden nedan.

20071022005.jpgDet är ju en klassiker i hantverkarkretsar, denna ordvits som börjar med ”Vi gör det med…” -fyll i nåt från ditt jobb. Om du är smed, kanske du gör det med… skitiga händer? Jag tror jag såg en dykarfirma som gjorde det ”under vatten!”. Men den här målerifirman, den tar väl ändå priset: jag menar ”VI SÄTTER PÅ ALLT – OCH SEN SPRUTAR VI OCKSÅ”, det är ju inte ens ett skämt!?!? Eller är jag för dum för att fatta poängen här?

Hur som helst tycker jag detta frånvarande skämt slår hårt mot män. Det är en del av den manliga känslo-försvars-arsenalen, samma som jag skrivit om tidigare här på XX-bloggen. Den är i korthet riktad mot mannens vilja att ta ansvar för sina handlingar, för ansvarsfrihet. En man som SÄTTER PÅ ALLT OCH SPRUTAR OCKSÅ är inte att avkräva något ansvar. Det låter som något taget ur en aktuell rättegång, eller hur?

Dessa ord, menade som ett skämt (återigen ett skämt jag inte ens förstår!!) bygger myten om den fria mannen, som inte kan, och inte vill, ta ansvar för vem han är och vilka konsekvenser hans handlande får för andra. Lyckligtvis tycker jag mig allt oftare se män som denna fastna i korsningar de alldeles uppenbart felbedömt.

8 reaktioner till “Feminister gör det jämlikt!”

 1. Hej! Svante

  Dessa män letar efter ett sätt att synas. Just då har dom inget annat att erbjuda. Det är deras språk. Deras känsloregister i ögonblicket.
  De väsentliga frågor som man måste ställa sig :

  1) Hur gör man för att skapa män som bär på dessa tankar, behov och känslor, dvs vilka känsloregister har det funnits under uppväxten mellan mamma, pappa och barn. (Eller i värsta fall tänk om det är genetiska sårbarheter i kombination med jagsvaga föräldrar.)

  2) Vilken metod skall man välja för att inte barn (pojkar) får dess destruktiva scheman som vuxna. Där har vi problemet med människans (familjens) behov av integritet. Fråga en socialsekreterare som jobbar med sårbara familjer hur lätt det är att styra och röra om inne i familjestrukturer.)

  3) Skall vi ha en obligatorisk föräldrautbildning och återkommande kurser och uppföljning hela resan upp till vuxna barn.(pojkar)

  Dessa frågor är giltiga för alla av andra uppfattade mänskliga ”felbeteenden” . Det blir liksom en fråga som rör integritet längs skalan individ-divid-kollektiv.

  Hur ”stygg och galen” skall en människa få vara och hur skall vi fixa det om någon går över gränsen. Det är liksom den stora frågan som många vetenskaper försökt jobba med de senaste hundra åren.

 2. Vilken bizarrt dålig slogan! Jag antar att ”sätter” ska kunna tolkas som i ”sätter färg”, men det misslyckas verkligen. Eller så är jag också för dum för att fatta.

 3. Detta är en firma som lackerar och tillverkar flak. Visst kan det vara en störande slogan, men den drar ju till sig uppmärksamhet och det är kanske just det sloganskrivaren vill.
  Firman går iaf. bra och dom tjänar pengar.. jag tycket iaf att det är ganska kul med folk som vågar lite.

 4. Män, män, män…

  Jag ser inte någonstans på loggan att det bara jobbar män på företaget bakom den.

 5. Sedär, inte visste jag att man inte fick ha humor som feminist. Antar att det är som alla andra ”-ister”.
  Synd, för ni missar mycket av livets goda, dvs att ha kul.
  Jag tyckte det var jättekul och jag är kvinna.

 6. Shit vad jag blir sågad. Det känns spännande. Jag tyckte det var jättetråkigt och jag är man.

Kommentarer inaktiverade.