Lyx

Jag var på kurs, en slags kurs, från igår morse och över natten till idag. Det var så skönt att lämna stan utan barnen. Bara jag. Ju längre bort från stan och familjen jag kom desto friare blev jag.

Så i morse vaknade jag ensam i en hotellsäng. Jag kan såklart inte sova längre än till halv sju när B vaknar numer, men det var ändå obeskrivligt lyxigt att ligga ensam i en säng och kolla på teve. Sen gick jag till hotellanläggningens bad och simmade, bastade och låg i bubbelpoolen ett tag. Ensam. Ingen annan var vaken så tidigt. Jag kände mig som en hemlig agent på äventyr.

När jag kom tillbaka till min förort ikväll kändes det som att jag varit borta en vecka på en annan kontinent. Så lång var den mentala resan hem till familjen igen.

Nu snusar B i soffan bredvid mig och jag ska snart bära L till toaletten för den pre-nattliga kissningen – hellre ett ryggskott på mig än en kisspöl i sängen på natten. Imorgon är min dag hemma. Familjelivet.