Officiellt uttalande om den s k krisen

Det har kommit mycket mail med oroliga frågor om den så kallade ekonomiska krisen hit till www.Tvivlaren.se. Jag kan försäkra er om att de blir lästa, allihopa. Tyvärr är det andra saker som oroar mig just nu. T ex finns det mjölk i kylen? När kommer jag få tid att duscha? Osv.

Jag har ett meddelande till ang. krisen. Politikerna och media har skapat en befolkning som hela tiden vill maximera sin egen vinst. Genom fonder, PPM, bostadsrätter, osv, har många människors vardagsliv kommit att handla om att tjäna pengar på andras olycka. För det är ju så, att trots att riksbanken trycker nya sedlar, så kommer en persons vinning ALLTID från en annan persons förlust.

Det är ett faktum vi ofta vill glömma, att det finns inget, som är gratis. Inte ens kärlek, en skogsdunges oskyldiga sus, havets envetna vågskvalp eller älgens blick innan den skjuts ner får vi utan en insats, huruvida vi betalar med tid, energi, uppmärksamhet eller helt enkelt vår känslomässiga närvaro i denna värld vi är på besök i.